Top ti téer i verden

Top ti téerJanuar er “national varm te måned”, så det er på tide, vi giver dig vores bud på de 10 bedste téer. I betragtning af den enorme mængde af fremragende te fra hele verden, kan jeg ikke påstå at have prøvet dem alle, men jeg har haft fornøjelsen af at nyde ​​en hel af dem, og har til hensigt  at få fat i resten på et tidspunkt. Mange af disse er økologiske og bæredygtige, og alle er fremstillet med den yderste omhu. Her er et  teselskab, alle bør deltage i.

1.) Adagio Golden Yunnan

Denne komplekse te med gyldne spidser kan prale af en kraftig, varm aroma og en dejlig røget smag. Denne dristige, sorte bryg kommer fra Yunnan provinsen i Kina.

2.) Elemental Tea Kenya Black Dryer Mouth

Denne økologiske te er forsynet med en robust smag og fyldig, men meget lav i koffein. Jeg kan også godt lide beskrivelsen: “næsten bitter eftersmag og antydning af krydderi.” Den er specielt rig på antioxidanter, fordi den ikke blev sorteret (gradueret) efter at været kommet ud af munden på tørreren (heraf navnet: Dryer Mouth).

3.) Golden Moon Rasa Sinharaja sort te

Døbt “den lærdes kop”, fyldig, melasse-lignende Golden Moon te dyrkes i Sri Lankas regnskove. Den er kraftig og stærk med flotte blomsteragtige toner.

4.) Kusmi Tea’s Anastasia sort te

Kusmi Tea daterer sig tilbage til 1867 og i St. Petersborg, hvor den blev nydt af russiske zarer. Den er en overraskende let te, der byder på en rundere udgave af klassisk Earl Grey, med toner af bergamot, citron og appelsinblomst.

5.) Novus Tea Sapphire Earl Grey

Foruden bergamot, byder denne sorte te-melange også på hele blå katost blomster, som tilføjer bryggen en flot eksplosion af farve og en let blomstertone. Jeg elsker den parret med en dejlig, sød dessert.

Top ti téer i verden

6.) PeLi Tea’s Lapsang Souchong

Lapsang Souchong er en af ​​de ældste tesorter. Efter at være blevet plukket, rulles bladene og ryges, og sidstnævnte giver en stærk – næsten kødagtig – overraskende røget smag. Profilen for denne runde, men fyldige, bryg er bestemt enestående. Det lyder til, at den her giver dine smagsløg et spark!

7.) PG Tips

Jeg bliver ved med at vende tilbage til denne elskede britiske import (der har eksisteret siden 1869), når jeg vil have en god kop sort te uden at bruge en formue. Som navnet antyder, anvendes kun bladspidserne i deres blanding. PG Tips er bæredygtig og er, fra 2012, certificeret af Rainforest Alliance.

8.) SerendipiTea Guranse Estate økologisk sort te

Krydret med en anelse antydning af sødme, kommer denne te, SerendipiTeas anden flush Guranse Estate fra de ældste økologiske tehaver ved foden af ​​Mahabarat bjergene i Nepal. Den er fair trade- certificeret.

9.) Teas Etc Golden Monkey økologisk te

Denne lette, delikate sorte te fra Kinas Yunnan provins, byder på gyldne snoede blade, der afslører grønne og græsklædte toner for smagsløgene. Den er overraskende stærk, men uden bitterhed.

10.) TeaVivre Yun Nan Dian Hong sort te

TeaVivre er en gruppe af internationale te-elskere, der bor i Kina. Yun Nan Dian Hong kommer fra Kinas Yunnan provins, som ligger i den sydlige del af landet, og grænser op til Burma. Den er gylden i farven og let i smagen, og byder på en lækker, afrundet smag.

Mange tror, ​​at sundhed bare er gå til gym. Dette naturligvis hjælper, men god te er bevist at have utrolige sundhedsmæssige fordele.

No comments yet.

Skriv et svar

2 × 2 =