Top ti sukkulenter til hjemmet

Panda Plant Top ti sukkulenter til hjemmetSukkulenter er altid på mode.  Med deres saftfyldte blade, stilke eller rødder, udgør sukkulenteren stor og varieret gruppe af planter, der giver dig et udvalg af letpasselige planter til dit hjem. Desuden ser de fantastiske ud hver for sig eller i sammenplantninger.

Disse top 10 sukkulenter er lette at finde og passe.

1. Æselhalestenurt (Sedummorganianum)

Æselhalestenurt kommer mest til sin ret, når den plantes i en hængende kurv. Dens overlappende grågrønne eller gråblå blade vokser sig op til en meter lange.

Bladene fald af, selv ved let berøring, så placer æselhalestenurt på et uforstyrret sted. Hvis du flytter en stueplante udenfor om sommeren, skal du sætte den et overskygget sted.

2. Julekaktus (Schlumbergerax buckleyi)

For at få den til at vokse, skal du lade de øverste 5 cm jord tørre ud mellem vandingerne. Hold den tørrere om vinteren. Når planten er i knop, skal du holde godt øje med den, for selv den mindste smule indtørring eller overvanding kan få knopperne til at falde af.Giv den medium til meget lys og gød den tre gange om sommeren med en 10-30-10 gødning for at fremme blomstring.

3. Kristi tornekrone (Euphorbia milii)

Kristi tornekrone er en populær import fra Madagaskar, som kan blomstre året rundt, hvis den får lys nok. Dens lange skeformede blade sidder for enden af dens tornede grene sammen med klynger af småbitte blomster.

Direkt sol giver de fleste blomster, men Kristi tornekrone kan vænne sig til medium lys.  Alle planter af vortemælksslægten har saft, der irriterer huden.

4. Høns-og-kyllinger (Sempervivumtectorumeller Echeveriaelegans)

To sukkulenter deler på engelsk kaldenavnet høns-og-kyllinger.  De er nært beslægtede, men ser forskellige ud.

Echeveriaelegans, eller sølvroset, danner flade, blomsteragtige rosetter med afrundede kanter. Sempervivumtectorum, eller husløg,dannes også i rosetter, men hvert enkelt blad har tendens til at være fladere og spidsere. Blomstrings mønstrene er forskellige. Sølvrosetter dannerbuede, glatte, klokke formede blomster hver tår. Individuelle husløg får lyserøde stjerneformede blomster på planterne, der dør efter blomstring.

5. Jadeplante eller pengetræ (Crassulaovata)

Der er en grund til, at jadeplanten er en god gammel favorit: Den er så let at passe! Denne langlivede plante fra Syadafrika får lange stilke og blanke grønne blade med et rødt skær.

Lad jorden tørre fuldstændig ud mellem vandingerne. Selv om nogle gartnere først vander jadeplanter, når bladene begynder at skrumpe eller blive matte, er disse ting tegn på, at planten allerede er stresset, så den kan begynde at tabe bladene.

6.Ægte aloe (Aloe vera)

Den helbredende saft fra denne velkendte medicinske plante er blevet brugt i århundreder til behandling af sår og solbrænding. Dog kan de skarpe ”tænder” langs bladenes kanter såre intetanende forbipasserende, så sæt den, hvor man ikke kan strejfe den ved et uheld.

7. Pandaplante (Kalanchoetomentosa)

Pandaplante, som kommer fra Madagaskar, dyrkes udelukkende for bladenes skyld. Dens tykke grønne blade er dækket af bløde sølvfarvede hår, som giver planten et uldent, blågråt udseende.

Lad de øverste 5 cm jord tørre ud mellem vandinger. Skal vokse i medium til stærkt filtreret lys.

Crown of Thorns - Top ti sukkulenter til hjemmet

8. Vortekaktus (Mammillaria)

Vortekaktus udgøren gruppe af omkring 200 arter af kugleformede kaktusser, der er blandt de mest almindelige kaktusser, der dyrkes i hjemmet.

Lad jorden udtørre næsten helt mellem vandingerne, og hold helt op med at vande den om vinteren for at give den en kølig dvaleperiode, der er nødvendig for blomstring.

9. Elefantfod eller hestehale (Beaucarnearecurvata)

Hestehaler er ikke palmer, men de ligner, med deres flagrende mopper af grønne blade ovenpå en læderagtig stamme.

Denne sukkulent er den perfekte husplante for den glemsomme gartner, fordi den ikke behøver at vandes ret meget.  Lad jorden tørre næsten fuldstændig, inden den vandes, og hold fugtigheden så lav som muligt.

10.Svigermors skarpe tunge (Sansevieriatrifasciata)

Denne sukkulent kan tolerere lidt af hvert.Dens lange spidse blade er dækket af mønstre, der minder om slangeskind. Du kan lade denne plante stå i en potte i mange år og lade stænglerne formere sig til en tyk klump. Svigermors skarpe tunge tåler forsømmelse, men trives på opmærksomhed.

No comments yet.

Skriv et svar

one × five =