Top ti strategier for fitness succes

fitness-succes-300x300Det er virkelig så simpelt som at tage et par sko på og bevæge sig. Alt andet end at sidde på sofaen er godt for dit helbred. Men hvis du ønsker at se forbedringer i din kondition, er her ti strategier til at træne korrekt, forebygge skader og undgå frustration.

  • 1. Konsistens. En træning hver anden uge er bedre end nul træninger hver anden uge. Du må ikke opgive dit medlemskab i fitness centeret, bare fordi du ikke har været der i et stykke tid. Hvis du er faldet af vognen, så hop på igen og bevæg dig fremad.
  • 2. Passende intensitet. Motion skal overbelaste dine muskler, hjerte og lunger for at disse kropssystemer vil tilpasse sig og blive stærkere. Ingen overbelastning, ingen resultater. Ingen resultater = spild af tid. Sørg for, at din intensitetszone er udfordrende nok til at se resultater, men ikke så svær for dig, at du mister modet eller bliver skadet.
  • 3. Tidsudnyttelse. Vores almindelige liv opsluger de fleste af vores 168 timer hver uge. Træning skal gøre maksimal brug af den tid, du investerer, ellers vil din vilje til at blive ved gå ud af vinduet. Vælg bevægelser, der bruger flere led og mere end én muskel gruppe samtidig.
  • 4. Muskelbalance. Fordi vi er væsener i fremadrettet bevægelse, har vi en ubalance i styrke og fleksibilitet på for- og bagsiden af vores krop. En omfattende træningsplan skal rettes mod øvre, nedre, forside, bagside, højre og venstre side af kroppen.
  • 5. Hvil dig. Motion stresser kroppen. Under træning, river du muskler, opflammer bindevæv, og nedbryder energidepoter. Efter træning er du nedbrudt og svag. Gå hjem og hvil dig. Denne tid er nødvendig for, at dit hjerte, lunger og muskler bliver stærkere og mere effektive.
  • 6. Krydstræning. Kroppen har en lusket måde at finde genveje. Hvis du har den samme træningsplan igen og igen og igen, vil du brase lige ind i et motivationsplateau. Krydstræn ved at vælge en række forskellige træningsprogrammer og aktiviteter for at bevæge din krop på forskellige måder.
  • 7. Korrekt teknik. Hvert led er konstrueret til at håndtere en vis mængde kraft, et vist bevægelsesplan og et vist bevægelsesområde. Ukorrekt teknik (for meget kraft, vridning, eller bevægelse udenfor bevægelsesområdet) er en sikker måde at blive skadet på.
  • 8. Realistiske & kvantificerbare mål. Sæt dig op til succes . “Jeg vil gå udenfor og gå godt til i 45 minutter fire gange om ugen i de næste to måneder” er et mål, du har 100% kontrol over. Prøv at holde kilo og centimetre ud af din målformulering.
  • 9. Kontrol. Det sværeste ved enhver træning er at møde op. Hyr en fitness træner, team op med din bedste ven eller deltag i en gruppe. Det er næsten umuligt at komme i tanke om en gyldig undskyldning om, hvorfor du hellere vil være hjemme på sofaen, når der er nogen, der regner med dig.
  • 10. Sjov. Der er ligeså mange måder at flytte dine arme og ben på, som der er mennesker i verden. Der er ingen grund til, at en træning skal føles som en straf eller bare et middel til målet. Find noget, du kan lide, og GØR DET.

Når det gælder om at opnå de fordele ved motion, der forebygger sygdom og hjælper med stresshåndtering, skal du tage skoene på og ud af døren næsten dagligt. Disse ti strategier kan efterlade dig med flere spørgsmål end svar. Søg hjælp hos en fitnesstræner (personlig træning eller holdtræning) for at sørge for, at din tid og energi bliver brugt fornuftigt.

motivation-og-tilfredsstillelse

 

No comments yet.

Skriv et svar

twelve + 1 =