Mine top ti bøger dette siste år

Mine top 10 bøger dette siste årI december reflekterer jeg gerne over de bøger, jeg har læst i årets løb, vælger mine favoritter, og laver en plan for de typer af bøger, jeg håber at læse i det følgende år . Et af mine mål sidste år, var at gøre det, jeg valgte at læse, mere varieret, ved at vælge en mere omfattende sammenblanding af genrer. Jeg forsøgte at inkludere klassikere, historisk fiktion og fakta, poesi , science fiction, tysksprogede bøger og forretningsbøger. Det, der følger, er en liste og kort sammendrag af min top ti bøger for i år.

 • To byer: Denne Dickens klassiker, der er årets yndlingsbog for mig, er en klassiker af mange grunde, herunder det berømte første afsnit, og de ​​mindeværdige to sidste sætninger. Dette værk formidler virkelig nogle stemningsfulde billeder af denne omtumlede periode. Eliten, der “styrter” gennem gaderne i deres vogne, får selv mine Bostoniske medbilister til at virke tamme og matte. “Med en vild raslen og klapren og en umenneskelig opgivelse af vederlag, som ikke let ville forstås i disse dage, strejfede vognen igennem gaderne og fejede runde hjørner med kvinder, der skreg forud for den, og mænd, der klamrede sig til hinanden og knugede børnene af vejen for den”.
 • De smukke og fortabte: Jeg troede reinkarnationen af Great Gatsby filmen lod meget tilbage at ønske, men gik fra den med motivationen til at læse en Fitzgerald roman. Jeg valgte “De smukke og fortabte” . I dette værk demonstrerer F. Scott Fitzgerald sin store litterære form med strømmende beskrivelser og levende karakteriseringer. Han skaber figurer, du elsker at hade, eller måske hader at elske.
 • Thunderstruck: Denne bog, som er et fremragende historisk værk af Larson, kredser omkring fremkomsten af ​​trådløs telegrafi, men giver samtidig en parallel plotlinje, der kredser omkring det mærkelige liv, et par i London lever. Jeg syntes “Djævelen i den hvide by” var bedre, men nød alligevel “Thunderstruck” .
 • I ondskabens have: Dette er endnu en fremragende bog af Larson, som kredser omkring de urolige tider i 1930 under Hitlers magtovertagelse. Det følger den nyudnævnte amerikanske ambassadør William Dodd og hans familie og deres surrealistiske liv i Berlin.
 • Destiny of the Republic: Tilbage i 1881, da hvem som helst kunne besøge Det Hvide Hus, før fremkomsten af ​​præsidentens sikkerhedsdetaljer, viser Garfield, hvorfor denne åbenhed havde alvorlige konsekvenser. Dette var en meget god Candice Millard bog , selvom jeg nød “River of Doubt” endnu mere.
  boger-top-10
 • Lost in Shangri-La: Formidabel læsning om anden verdenskrig, vedrørende en fjern verdensregion, i en tid og sted med begrænset teknologi, og da mange regioner stadig var uudforskede.
 • De samlede digte af Henry Wadsworth Longfellow: Wadsworth og Frost er to af mine foretrukne digtere. Dette værk, som er i det offentlige domæne, omfatter The Arrow and the Song, The Wreck of the Hesperus, The Song of Hiawatha og mange andre fantastiske digte. Fra mit perspektiv spænder Longfellows digte fra finurlige til stemningsfulde til didaktiske. Hvis du kan lide traditionelle digtere, kan du finde et stort udvalg af digte i denne omfattende samling (bemærk, at der ikke blev hyperlink til indholdsfortegnelsen på min Kindle).
 • The Songs of Distant Earth: En klassiker af Arthur Clarke, som får læseren til at gruble over, hvornår og hvordan den menneskelige race vil udforske og befolke andre planeter.
 • Pebble in the Sky: Et tidligt Asimov værk (1950), der omfatter fundamentale elementer for Foundation serien. Selvom nogle af referencerne kan dateres, ligesom i en Jules Verne roman, er det stadig et underholdende og tankevækkende værk.
 • Blink: The Power of Thinking Without Thinking: Fra mit perspektiv ikke så engagerende som “The Tipping Point”, men giver stadig Gladwells unikke perspektiv.

Husk, at du også kan læse på din mobile enhed, selv en android eller apple smarthpone hvis øjnene er ok!

No comments yet.

Skriv et svar

three + nine =