10 Danske Digtere

Der kan være dage hvor verdens larm og udfordringer virker alt for påtrængende. På sådanne dage er spørgsmål om miljøvenlig emballage, ozonlag og politikerlede ikke rigtig til at rumme. Men hvis du nu alligevel tør nærme dig de udfordringer, som er et livsvilkår for os alle sammen, så er det måske en idé med en kop te og en digtsamling. Tjek denne liste med ti danske digtere, hvis du mangler inspiration:

  1. Inger Christensen er nok en af vores mest respekterede digtere. Hun fik sit gennembrud med digtsamlingen Det i 1969. Hun var desuden gift i 17 år med en anden digter nemlig Poul Borum.
  2. Naja Marie Aidt er født i 1963 og debuterede i 1991 med digtsamlingen Så længe jer er ung men har siden udgivet både noveller og dramatik. I dag bor i New York.
  3. Per Højholt er nok mest kendt for Gittes monologer fra 1983 men i gennem sin karriere været meget produktiv. Senest udkom en dobbelt-cd Tilbage til Turbo i 2001. Her medvirker bl.a. Steffen Brandt og Halfdan E. Det er en nyfortolkning af en de første optagelser af elektronisk musik og digte i Danmark nem lig digtsamlingen Turbo fra 1968.
  4. Katrine Marie Guldager har skrevet både digte, romaner og novellesamlinger. En fin form for indirekte kritik af de værdier vi bygger på i den vestlige verden skinner igennem i hendes forfatterskab.
  5. Dan Türell der fik kælenavnet Onkel Danny var kendt for sin provokere stil og sine venstreorienterede holdninger. Han var uhyre produktiv og udgav både digte, musik, romaner og noveller. Alle Dan Türells digte er udgivet i to bind.
  6. Tove Ditlevsen var endnu en af de store danske digtere med et omfattende forfatterskab bag sig. Du finder fx Tove Ditlevsens samlede digte på saxo.com.
  7. Benny Andersen er med her på listen for at det hele ikke skal være så tungt. Det fleste af os kender hans underfundig remser og børnerim, samt samarbejdet med Poul Dissing. Men han har faktisk udgivet digtsamlingen Den nøgne mand så sent som i 2010.
  8. Vita Andersen har kun skrevet tre digtsamlinger derefter har hun koncentreret sig om at skrive børnebøger og romaner.
  9. Michael Strunge var en rigtig 80’er digter. Han var en rigtig vred ung mand der ofte var hård og negativ i sin samfundskritik
  10. John Nehm har faktisk slet ikke skrevet digte og du kender ham nok kun som ham der skrev De frigjorte der blev til en film instrueret af Erik Clausen. Men han i alt fået udgivet 38 bøger. Så tjek ham ud hvis alt det her digthalløj bliver for meget for dig.

Hvis du har brug for te at drikke med digterne

No comments yet.

Skriv et svar

fifteen − ten =